Wat heb je allemaal nodig?

Voor je baby, bevalling en kraamtijd heb je van alles nodig. Om je op weg te helpen, hebben wij een handige uitzetlijst gemaakt met items, die in ieder geval nodig zijn.

Voorbereiding kraamweek

Wat heb je nodig voor je bevalling en kraamtijd?

Op onze handige checklist zie je wat je allemaal nodig hebt voor je baby, bevalling en kraamtijd. We adviseren je om de spullen vóór de 34e week in huis te hebben. Je kunt de lijst uitprinten en afvinken. Zo kun je niets vergeten. Let vooral ook op de veiligheid van materialen. Goede informatie hierover vind je op veiligheid.nl.

Download de checklist benodigdheden baby, bevalling en kraamtijd

Download de checklist benodigdheden bij een tweeling

Eenvoudig hulpmiddelen bestellen

Voor de thuisbevalling en kraamweek heb je een aantal hulpmiddelen nodig. Denk bijvoorbeeld aan bedverhogers (klossen), een ondersteek (po) en een kraampakket. Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je deze hulpmiddelen vaak vergoed. Je kunt hulpmiddelen snel en eenvoudig bestellen bij Medipoint. Zij komen in overleg met jou de spullen gratis bezorgen en ook weer ophalen. De meeste hulpmiddelen worden vanuit je basisverzekering vergoed door je zorgverzekeraar. Onze kraamzorgconsulent adviseert je tijdens het intakegesprek welke hulpmiddelen je precies nodig hebt.

 

Kraampakket voor de bevalling en kraamtijd

Het kraampakket bevat alle noodzakelijke spullen voor je (thuis)bevalling en de kraamweek. Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je van veel zorgverzekeraars een kraampakket thuisgestuurd. Laat je zorgverzekeraar dan wel bijtijds weten dat je zwanger bent. Krijg je geen kraampakket van je zorgverzekeraar? Schaf er dan zelf eentje aan bij de apotheek of drogist. Zorg ervoor dat je het pakket vóór de 34e week van je zwangerschap in huis hebt.