Thuis bevallen

Als er geen medische bezwaren zijn, kun je kiezen voor een bevalling thuis in je eigen vertrouwde omgeving. Je verloskundige en onze kraamverzorgende zijn uitstekend opgeleid om thuis de bevalling te begeleiden.

Het grootste voordeel van thuis bevallen is dat je in je eigen vertrouwde omgeving bent. Je kunt je dan vaak beter ontspannen. Na de bevalling stap je, na een lekkere douche, in je eigen schone bed en kun je direct genieten van die eerste bijzondere momenten samen.

Je kraamverzorgende tijdens de bevalling

Als je thuis bevalt, dan komt onze kraamverzorgende je helpen bij de bevalling. De verloskundige geeft aan wanneer je ons kunt bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via de bevallingslijn 0181 – 31 00 00. Bij een storing bel je het noodnummer 06 – 20 39 89 58.

Onze kraamverzorgende komt zo snel mogelijk naar je toe om jou te ondersteunen en de verloskundige te assisteren bij de bevalling. Na de bevalling verzorgt ze jou en je baby. En als je borstvoeding gaat geven, helpt ze je met het aanleggen. Daarna heb je alle tijd om bij te komen en heerlijk te genieten van je baby. Hierbij houdt de kraamverzorgende jou en je kindje goed in de gaten. De kraamverzorgende blijft minimaal 2 uur na de geboorte van de placenta om de noodzakelijke controles te doen en de juiste zorg te bieden. Wel zo’n fijn gevoel!

Goed voorbereid bij een bevalling thuis

Als je thuis bevalt, zorg dan dat je goed voorbereid bent. We hebben een handige checklist gemaakt, met alle spullen die je nodig hebt. Zorg ook dat het ziekenhuiskoffertje klaar staat voor als je onverwacht toch naar het ziekenhuis moet. We adviseren je om alles vóór de 37e week klaar te hebben staan.

Download de checklist benodigdheden baby, bevalling en kraamtijd.

Bekijk ook onze instructievideo ’de eerste uren alleen thuis met je baby’.

Extra zorguren bij bevalling thuis

Voor de assistentie van de kraamverzorgende tijdens de bevalling krijg je extra zorguren. Deze worden vergoed door alle zorgverzekeraars en worden niet in mindering gebracht van de vooraf afgesproken kraamzorguren. Kies je voor een thuisbevalling, geef dit dan aan bij het intakegesprek.

Kraamzorg thuis

Bevallingslijn