Bevallen in het ziekenhuis

Je kunt ook in het ziekenhuis bevallen. Misschien vind je dat een prettig idee, of is er een medische reden voor. Bij thuiskomst kun je rekenen op onze kraamverzorgende.

Als er geen medische bezwaren zijn, dan beval je onder begeleiding van je eigen verloskundige en een kraamverzorgende of verpleegkundige in het ziekenhuis. Het grootste voordeel is dat er direct medische hulp in de buurt is. Soms is er een medische reden (indicatie) en beval je onder begeleiding van een gynaecoloog. Dit noemen we een klinische bevalling. Kies je zelf voor een bevalling in het ziekenhuis, dan wordt dit vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bij een medische indicatie is dit wel het geval.

Wat als je baby geboren is

Bel ons als de baby geboren is, ook ’s nachts: wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 0181 – 31 00 00. Bel ons ook zodra je weet dat je naar huis gaat. Je kraamverzorgende is binnen drie uur na thuiskomst bij jullie. Ook ’s avonds en ’s nachts staan we voor jullie klaar om jullie op weg te helpen. Ze controleert jou en je baby en geeft voorlichting over de zorg voor jezelf en jouw kindje tijdens de avond en de nacht.

Is je baby geboren?