Thuis of in het ziekenhuis bevallen

Thuis of in het ziekenhuis bevallen? Soms een lastige keuze. Wij staan voor je klaar. Om te assisteren bij een bevalling of als je thuis komt na een bevalling in het ziekenhuis. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Je hebt zelf de keuze waar je bevalt. Thuis bevallen in je eigen vertrouwde omgeving (als dit medisch kan) of bevallen in het ziekenhuis waar medische hulp direct bij de hand is. Beide opties hebben voor- en nadelen. Bespreek dit met je verloskundige en kies de plek waar jij je goed voelt. Bij een bevalling thuis zijn onze kraamverzorgenden aanwezig om je te ondersteunen; dit kan zelfs vroegtijdig vanaf de eerste wee. Als je thuiskomt uit het ziekenhuis zijn we er natuurlijk, om jullie op weg te helpen in de avond en de nacht.

Goed voorbereid

Waar je ook bevalt, thuis of in het ziekenhuis, zorg dat je voorbereid bent. Het is aan te raden om je ‘vluchtkoffer’ of ‘ziekenhuiskoffer’ klaar te hebben staan vóór de 37e week. Hierin zit alles wat je nodig hebt als je (onverwachts toch ineens) in het ziekenhuis bevalt.

Wat heb je allemaal nodig?

Als het anders loopt

Soms verloopt je kraamtijd anders dan verwacht. Ook als het anders loopt staat onze kraamverzorgende voor je klaar.

Bevallingslijn

Bel 0181 - 31 00 00