Wie komen er langs in je kraamweek

De deurbel gaat regelmatig in de kraamweek. Wie komen er zoal langs?

Verloskundige

De verloskundige bezoekt je na de bevalling een aantal keren thuis. Om na te praten over de bevalling en om te kijken hoe met jou en de baby gaat. Je kraamverzorgende houdt jullie goed in de gaten in de kraamweek; eventuele vragen bespreekt ze met de verloskundige.

Lactatiekundige

Er kan een lactatiekundige worden ingeschakeld als er extra hulp nodig is bij borstvoeding. Wij werken samen met gediplomeerde lactatiekundigen, die je kunnen helpen bij (verwachte) borstvoedingsproblemen. Vaak is begeleiding van de kraamverzorgende voldoende.

Verpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin

De hielprik en de gehoorscreening vindt plaats tussen de vijfde en de zevende dag na de geboorte. Dit gebeurt meestal thuis door een verpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ze controleert of het gehoor van je baby in aanleg goed is. Voor de hielprik neemt zij een klein druppeltje bloed af. Dit wordt onderzocht op mogelijke aanwezigheid van verschillende zeldzame aandoeningen. Een belangrijk onderzoek dus.

Kraamvisite

Want natuurlijk wil je je kindje graag laten zien. Toch is het verstandig om de eerste week niet teveel bezoek uit te nodigen. Je dag is al aardig gevuld met de verzorging, voedingen, controles, uitleg van de kraamverzorgende. Met de gebroken nachten is rusten overdag ook belangrijk. Uiteraard helpt de kraamverzorgende je graag met het ontvangen van de visite.

Kraambezoek

Kraamverzorgende in opleiding

Soms komt er een kraamverzorgende in opleiding mee. Kraamverzorgenden zijn hard nodig. Daarom zijn wij actief in het opleiden van kraamverzorgenden. Bij Kraamzorg de Eilanden worden kraamverzorgenden in opleiding altijd professioneel begeleid, soms gebeurt dit telefonisch.

Je huisarts

Het kan zijn dat je huisarts op kraamvisite komt in de kraamweek.

Onze wereld draait om jou