Wat doet je kraamverzorgende?

Onze kraamverzorgende doet er alles aan om jullie de beste start te geven die je je maar kunt wensen. Ze houdt jouw gezondheid en die van je kindje goed in de gaten en zorgt goed voor jullie. Met haar hulp zorg je aan het einde van de kraamweek vol vertrouwen zelf voor je baby.

Wat doet je kraamverzorgende?

De kraamverzorgende komt de eerste acht dagen na de bevalling bij je thuis om voor jou en je baby te zorgen. Jullie gezondheid is het allerbelangrijkst. De kraamverzorgende houdt jou en je baby dan ook goed in de gaten. Ze is de ogen en oren van de verloskundige. Ook begeleidt ze je bij de voedingen en helpt ze bij het verzorgen van je baby. Zo wen je langzaam aan de nieuwe situatie en zorg je aan het einde van de kraamweek vol vertrouwen zelf voor je baby.

Taken kraamverzorgende

Taken kraamverzorgende

  • Assistentie bij de (thuis)bevalling.
  • Verzorging en medische controles bij jou als moeder (temperatuur, pols, vloeien, baarmoederstand, borsten, benen en eventuele hechtingen) en aandacht voor eventuele bijzonderheden of risico’s.
  • Medische controles van je baby (urine, ontlasting, motoriek, gewicht, kleur, ademhaling, huid, ogen en navel) en aandacht voor eventuele bijzonderheden of risico’s.
  • Professionele begeleiding en adviezen bij (borst)voeding.
  • Verzorging van jou en je baby (wassen, baden).
  • Goede uitleg en adviezen, zodat je na de kraamweek zelf voor je baby kunt zorgen.
  • Emotionele ondersteuning (er komt veel op je af de eerste dagen).
  • Lichte huishoudelijke taken (bij meer 24 uur kraamzorg).
  • Betrekken van de rest van het gezin bij de verzorging van je baby.

Kraamzorg op een manier die bij jullie past

Wij vinden het belangrijk dat onze kraamzorg goed bij jullie past. Je kraamverzorgende kijkt en luistert daarom goed naar wat jullie nodig hebben. Geef je specifieke wensen ook alvast door aan de kraamzorgconsulent tijdens het intakegesprek.

Goede kwaliteit staat bij ons voorop

Al onze kraamverzorgenden zijn geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) en volgen meerdere bijscholingen per jaar. Ze noteert in het zorgplan belangrijke gegevens, zoals de controles van jou en je baby. Dit is belangrijk voor de verloskundige en het Centum voor Jeugd en Gezin. In onze kraamgids vind je nuttige tips en adviezen voor in de kraamweek.

Onze wereld draait om jou