Veelgestelde vragen over werken bij Kraamzorg de Eilanden

Wij hebben alle veelgestelde vragen over werken bij Kraamzorg de Eilanden voor je op een rijtje gezet.

Waar vind ik jullie vacatures?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk het actuele vacatureoverzicht van Kraamzorg de Eilanden.

Ik heb gesolliciteerd, hoe gaat het verder?

Eerst krijg je van ons een ontvangstbevestiging. Als je voldoet aan de voorwaarden nodigen wij je uit voor een eerste kennismaking met één van de teamleiders. Als dat van twee kanten bevalt, volgt een afspraak met onze HR-adviseur of één van onze regiomanagers. Wij hopen je daarna te spreken voor een afrondend gesprek.

Werken jullie volgens de cao?

Jazeker, de cao Kraamzorg is altijd ons uitgangspunt.

Wat ga ik iedere maand verdienen?

Je ontvangt een vast salaris op basis van je contracturen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij iedere maand weet waar je aan toe bent. Kraamzorg de Eilanden volgt hierin de cao Kraamzorg. De indeling in de schaal (periodiek) is afhankelijk van jouw ervaring.

Hoe lang sta je op wacht?

Bij Kraamzorg de Eilanden sta je kort op wacht, vaak kun je al direct starten. Heb je een wachtdienst, dan krijg je deze netjes volgens cao vergoed.

Kan het contract worden afgestemd op mijn privésituatie?

Wij vinden het belangrijk dat je werk en privé goed met elkaar kunt combineren. In overleg met jou kijken wij welk contract er bij jouw situatie past. Naast de standaard contracten kunt je bij ons bijvoorbeeld ook op vaste werkdagen werken in de avonden, nachten en weekenden. Bekijk onze contracttypes.

Kan ik alleen de avonden, nachten en weekenden werken?

Ja, dat kan zeker. In overleg bepalen we jouw werkrooster, zodat je werk en privé goed kunt combineren. Fijn als je bijvoorbeeld een druk gezinsleven hebt, vrijwilligerswerk doet, mantelzorger bent, een opleiding volgt of bepaalde hobby’s hebt. Bekijk onze contractvormen.

Bieden jullie ook een opleiding tot kraamverzorgende aan?

Wij bieden mensen graag de kans om een opleiding te volgen tot kraamverzorgende. Hiervoor heb je minimaal een vmbo-opleiding (kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg) of overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo nodig, ben je ouder dan 21 jaar, in het bezit van je rijbewijs en beschik je over eigen vervoer.

De opleiding tot kraamverzorgende duurt 15 maanden, waarin je werk en studeren combineert. Ben je verzorgende IG (niveau 3), dan kan dit verkort worden tot 6 maanden.

Wij betalen je opleiding, je ontvangt een vast maandsalaris en bieden je uitstekende begeleiding. Na het behalen van je diploma krijg je van ons een baangarantie. Naar verwachting starten wij op 6 november 2023 weer met opleiden via Zadkine in Spijkenisse. Lees verder over opleiden.

In welke regio’s werken jullie?

Je vindt ons in de regio’s Rotterdam, Delft, Drechtsteden, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Vanuit deze regio’s werken we met 8 teams met in totaal zo’n 140 kraamverzorgenden.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden hebben jullie?

Bij Kraamzorg de Eilanden kennen we verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 8% vakantiegeld, 7,7% eindejaarsuitkering, 40% ORT en 7 weken verlof op jaarbasis. Wij betalen de verplichte scholingen. Ook de werkoverleggen zijn betaald. Je ontvangt een vergoeding voor uniformen, telefoon- en reiskosten. Er is een actieve personeelsvereniging. En je ontvangt collectieve korting voor jou en je gezin op diverse verzekeringen.

Welke contracten zijn er mogelijk bij Kraamzorg de Eilanden?

Graag bespreken wij jouw individuele wensen in een persoonlijk gesprek. Wij hebben mogelijkheden van 0 tot 32 uur per week. Naast de gebruikelijke arbeidsovereenkomsten is het ook mogelijk om vaste dagen te werken in de avonden, nachten en weekenden.

Kan ik aan de slag als kraamverzorgende na er even uit te zijn geweest?

Dit kan zeker en is heel eenvoudig te regelen. Of je nu veel werkervaring hebt of na je diplomering iets anders bent gaan doen. Je bent bij Kraamzorg de Eilanden van harte welkom. Wij regelen en betalen de benodigde bijscholingen. Denk aan: borstvoeding, EHBO en acute verloskunde. Ook vergoeden we de kosten voor je (her)registratie als kraamverzorgende. Daarnaast bieden we je begeleiding op maat om een goede start te kunnen maken in de gezinnen. Bekijk de KCKZ-eisen voor herregistratie of lees de ervaringen van andere herintreders.

Vragen?

Je mag ons altijd vrijblijvend bellen via 0181 – 39 14 40 of een e-mail sturen naar sollicitaties@kraamzorgdeeilanden.nl. Wij beantwoorden je vragen graag en horen graag wat jij van ons verwacht.

Onze wereld draait om jou