Opleiding tot kraamverzorgende via Kraamzorg de Eilanden

Heb jij hart voor kraamzorg en wil je het roer omgooien? Wij bieden je graag die kans. Wij betalen je opleiding en bieden een vast maandsalaris. Na het afronden van de opleiding geven wij je garantie op een baan.

Kraamzorg de Eilanden staat voor goede kwaliteit zorg. Wij vinden het daarom belangrijk om een bijdrage te leveren aan het opleiden van goed gekwalificeerde kraamverzorgenden.

Opleiding

Je komt direct bij Kraamzorg de Eilanden in dienst en combineert je opleiding aan het Zadkine College te Spijkenisse met werken als leerling-kraamverzorgende. De opleiding tot kraamverzorgende duurt 15 maanden. Ben je verzorgende IG (niveau 3), dan kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen, waardoor de opleiding iets verkort wordt. Wij betalen je opleiding, een vast maandsalaris en bieden je uitstekende begeleiding. Na het behalen van je diploma krijg je van ons een baangarantie. Lees de ervaringen van leerling-kraamverzorgenden.

Toelatingseisen

  • Je bent minimaal 19 jaar
  • Je hebt minimaal een vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg)
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer

Solliciteren bij Kraamzorg de Eilanden

Wil jij graag aan de slag als leerling-kraamverzorgende? Wij maken graag kennis! Je kunt eenvoudig bij ons solliciteren via het online sollicitatieformulier. Wij bewaren je gegevens voor nu nog even in onze portefeuille. Naar verwachting starten wij op 15 mei 2023 weer met opleiden.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding duurt 15 maanden. Als je beschikt over een diploma verzorgende IG (niveau 3) kan deze verkort worden.

Welk diploma heb ik nodig om de opleiding te mogen doen?
Je hebt minimaal een vmbo-diploma (theoretische -, gemengde – of kaderberoepsgerichte leerweg) nodig om te mogen beginnen met de opleiding.

Moet je een bepaalde leeftijd hebben om deze opleiding te doen?
Ja, je moet minimaal 19 jaar zijn om te beginnen met deze opleiding.

Waar wordt de opleiding gegeven?
De opleiding wordt gegeven in Spijkenisse.

Hoeveel ga ik verdienen?
Voor je salaris houden we de cao kraamzorg aan en ontvang je een reiskostenvergoeding.

Salaristabel cao kraamzorg

Hoeveel tijd kost de opleiding?
Je volgt een werken en leren traject, wat betekent dat schooldagen- en weken afgewisseld worden met werken in de praktijk. Afhankelijk van je contractgrootte ben je dan minimaal 3 dagen vrij en werk je 8 tot 10 dagen. Het is niet mogelijk om deze opleiding naast een andere baan te doen.

Hoeveel kost de opleiding?
Wij betalen je opleiding, je reiskosten en je ontvangt een vast maandsalaris.

Mag ik met de opleiding stoppen als het me niet bevalt?
Samen maken we de keuze om er 100% voor te gaan. Mocht je door onvoorziene omstandigheden, die aan jezelf zijn te verwijten, stoppen dan geldt een terugbetalingsregeling van de opleidingskosten. Dat geldt ook als je na de opleiding niet bij ons in dienst blijft.

Weet ik van tevoren precies wanneer ik moet werken?
We vragen je flexibel te zijn met je werkdagen. Niet in ieder gezin is er ruimte voor een leerling-kraamverzorgende. Als dit wel mogelijk is, gaan wij ervan uit dat je beschikbaar bent.

Kan ik de opleiding ook versneld doen?
Ja, als je al een diploma verzorgende IG (niveau 3) hebt.

Wanneer start de eerstvolgende opleiding?
De eerstvolgende opleiding start op 5 februari 2024. Ook kun je starten op 13 mei 2024.

Ik heb vragen over de opleiding. Bij wie kan ik terecht?
Je mag altijd contact met ons opnemen bij vragen. Uiteraard vertrouwelijk. Onze afdeling P&O beantwoordt je vragen graag. De afdeling is bereikbaar via sollicitaties@kraameiland.nl of 0181 – 39 14 40.

Onze wereld draait om jou