Checklist: wat trek je je baby aan bij warm weer?

Terug naar nieuwsoverzicht
8 juli 2024
Algemeen

Je baby kan de eerste dagen na de geboorte de lichaamstemperatuur zelf niet goed regelen. De kraamverzorgende neemt daarom regelmatig de temperatuur op en leert jou ook hoe je dit moet doen. De normale temperatuur van een baby schommelt tussen de 36,5°C en 37,5°C.

Maar wat trek je je kindje nou aan op een hele warme zomerse dag? In ons kleedschema kun je zien welke kleding aanbevolen wordt bij welke temperatuur. Bekijk hier ons kledingschema en lees ook onderstaande tips.

Let wel op onderstaande:

  • Zorg ervoor dat je baby het niet te warm heeft; dit vermindert de kans op wiegendood.
  • Een goede vuistregel is: je baby mag één laagje meer aan dan jezelf die dag draagt. Merk je dat je baby een klam nekje heeft of warm aanvoelt? Doe dan één laagje uit.
  • Als je denkt je dat je baby het te koud heeft tijdens het slapen, gebruik dan een speciale babyslaapzak. Zorg ervoor dat deze niet te groot is en alleen het lichaampje bedekt (niet het hoofd).
  • Bedenk het hoofdje van je baby sowieso nooit. Doe alleen de eerste dagen na de geboorte een mutsje op.
  • Zorg ervoor dat het kamertje waar je baby slaapt niet te warm is. Wil je een airco gebruiken? Zorg dan dat je baby niet in de koude luchtstroom ligt. En zet de airco maximaal drie graden lager dan de temperatuur buiten. Ook kun je het raam een stukje openzetten. Plaatst een hor om insecten buiten te houden.