Borstvoeding

Wil je straks borstvoeding gaan geven? Dan kun je vertrouwen op goede begeleiding van onze kraamverzorgende. Ze is uitstekend opgeleid en heeft veel ervaring.

Borstvoeding

Moedermelk bevat alle voedingsstoffen en afweerstoffen die je kindje nodig heeft om gezond te groeien en zich te ontwikkelen. Borstvoeding bevordert de hechting en heeft vele voordelen voor jou als moeder en je baby. Zoals bescherming van je kindje tegen allerlei ziekten op de korte en lange termijn.

Tijd en oefening

Het geven van borstvoeding vraagt in het begin soms tijd en oefening. Geef jezelf en je baby de tijd om borstvoeding te leren geven. Je kunt natuurlijk altijd vertrouwen op de deskundigheid van je kraamverzorgende. Zij staat voor je klaar om je te helpen. Denk aan aanleggen, houdingen en het op gang brengen van de borstvoeding. Maar het is ook goed als je van tevoren weet er allemaal bij komt kijken. Dit gaat je helpen als je straks start met het geven van borstvoeding.

Voorbereid voeden

Een goede voorbereiding tijdens de zwangerschap, door zowel jou als je partner, vergroot de kans op een ontspannen en prettige start met je kindje. In onze kraamgids vind je uitgebreide informatie. Je bent ook van harte welkom op onze gratis online informatieavond borstvoeding. Ook als je twijfelt of je borstvoeding gaat geven. Hier krijg je alle informatie die nodig is om een goede start te maken met het geven van borstvoeding. Uiteraard is ook je partner welkom.

Certificering borstvoeding

Kraamzorg de Eilanden is gecertificeerd door WHO/Unicef voor de zorg voor borstvoeding. Al onze kraamverzorgenden zijn opgeleid en bijgeschoold om zo goed mogelijk te helpen bij het geven van borstvoeding. Wij staan voor continue hoge kwaliteit van zorg.

Lactatiekundige begeleiding

Het geven van borstvoeding gaat niet altijd zonder problemen. Vaak is begeleiding van de kraamverzorgende voldoende. Als er extra hulp nodig is, dan kan een lactatiekundige worden ingeschakeld. Kraamzorg de Eilanden werkt samen met gediplomeerde lactatiekundigen, die je kunnen helpen bij (verwachte) borstvoedingsproblemen. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden in de (aanvullende) verzekering (een deel van de kosten) van het consult van een lactatiekundige. Vraag dit na bij je zorgverzekering.

Na je kraamtijd

Na je kraamperiode kun je je voor vragen over borstvoeding aansluiten bij verschillende Facebook-groepen en borstvoeding- en mammacafe’s in de regio. Of bij La Leche League – bij deze organisatie krijg je van moeders, die zelf langdurig borstvoeding hebben gegeven en een intensieve training hebben gevolgd, tips en adviezen gebaseerd op de richtlijnen van de WHO.