Patricia

Patricia (28) is leerling kraamverzorgende bij Kraamzorg de Eilanden. Een half jaar geleden besloot ze te gaan voor haar droombaan. “Ik ben iedere dag nog steeds ontzettend blij dat ik de overstap gemaakt heb.”

Patricia volgt de verkorte BBL opleiding van 7 maanden. Na het nodige speurwerk kwam ze uit bij Kraamzorg de Eilanden. “Ik kreeg direct een vertrouwd gevoel en het voelde laagdrempelig om een poging te wagen. Direct na mijn sollicitatiegesprekken en mijn bezoek op kantoor wist ik het zeker, voor zo’n mooie en fijne organisatie wil ik werken want wat een warm gevoel gaf Kraamzorg de Eilanden mij.”

Mooiste beroep

Wat maakt het werken als kraamverzorgende zo speciaal? “Ik geef een gezin de eerste handgrepen mee om het daarna helemaal zelf te kunnen doen. Een gezin iedere dag zien groeien en iedere dag een beetje meer zekerder zien worden is heel mooi. Het werk is heel afwisselend, wat het voor mij heel leuk maakt. Hoewel je bij ieder gezin dezelfde informatie en handelingen doorneemt, is iedere werkweek verschillend. Ieder gezin is anders, iedere baby is anders. Je kijkt echt gericht naar wat het gezin nodig heeft en hier pas je dan de zorg op aan. Ook leer je elkaar in de kraamweek goed kennen, en volgen er leuke gesprekken en wordt er op z’n tijd met elkaar gelachen. Dit samen maakt het werken als kraamverzorgende een dankbaar, leuk en in mijn ogen het mooiste beroep.”

Eén woord: Wauw

Patricia heeft haar opleiding bijna afgerond. “Ik kan kort zijn over de afgelopen 6 maanden en in één woord omschrijven: Wauw! Vanaf de eerste week was de begeleiding door mijn werkbegeleiders top: 1 op 1 en helemaal op maat. De touwtjes werden losgelaten op de momenten dat ik er zelf klaar voor was. Iedere werkweek kreeg ik een andere werkbegeleider mee. Hierdoor kon ik ook van veel verschillende collega’s iets leren en dit eigen maken. Ik heb één vaste praktijkopleider om wekelijks mee te evalueren en waarbij ik altijd terecht kan met vragen. Zo weet je precies waar je staat in je ontwikkeling tot een top kraamverzorgende.”

Glimlach en zelfvertrouwen

Wat vind jij belangrijk in een kraamweek? “Dat een gezin zich vertrouwd en prettig voelt in hun eigen huis met mij erbij en alles durven te vragen en zeggen. Het is natuurlijk ook niet zomaar iets, dat er ineens een vreemd iemand op de stoep staat en de hele week in je huis rondloopt. Uiteindelijk is voor mij het belangrijkste, dat het gezin met een goed gevoel terugkijkt op deze bijzondere, maar ook heftige, week en mij op de allerlaatste dag met een glimlach en genoeg zelfvertrouwen uitzwaaien.”

Eén team, één taak

Voor, tijdens en net na haar sollicitatie was Patricia heel enthousiast over werken bij kraamzorg de Eilanden. Hoe is dat nu? “Een paar maanden verder ben ik nog enthousiaster. Bij Kraamzorg de Eilanden wordt ontzettend hard gewerkt om het voor iedereen passend te maken qua planning en dat is heel prettig. Ondanks dat je zelfstandig werkt en je collega’s eigenlijk vrijwel niet ziet voelt het wel als één team, één taak. Ik kijk er naar uit om de komende tijd nog veel meer gezinnen te mogen ontmoeten en nog meer te gaan leren, in de kraamzorg ben je namelijk nooit uitgeleerd!”

Nb. Inmiddels is Patricia vol lof geslaagd en zelfstandig aan de slag als kraamverzorgende.

Onze wereld draait om jou