Aantal uur kraamzorg

Gemiddeld krijgt iedereen 49 uur kraamzorg bij borstvoeding en 45 uur bij kunstvoeding. Het wettelijk minimum ligt op 24 uur, verdeeld over acht dagen. Afhankelijk van de situatie kunnen dit meer of minder uren zijn.

Aantal urenkraamzorg

Tijdens het intakegesprek krijg je een indicatie van het aantal uren kraamzorg. We berekenen dit aan de hand van jouw wensen en omstandigheden, volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP). Dit protocol wordt gebruikt door alle kraamzorgorganisaties in Nederland.

Meer uren kraamzorg nodig?

Kort na je bevalling (en drie of vier dagen erna) bekijkt je kraamverzorgende of er meer uren nodig zijn. Als er extra hulp nodig is, dan zal je kraamverzorgende dit overleggen met je verloskundige en kan zij, als dat nodig is, de uren herindiceren.

Naast de geïndiceerde uren kun je ook zelf uren bijkopen. De kosten hiervan zijn €59,33 per uur (all-in). Wil je meer weten? Bel dan naar 0181 – 39 14 40 .

Piekmomenten

Kraamzorg de Eilanden gaat voor volledige kraamzorg. Ook in drukke periodes. Wij werken er hard aan om iedereen van goede zorg te voorzien. Soms kan het gebeuren dat wij de zorg iets bij moeten stellen.

Drukte kunnen wij bij Kraamzorg de Eilanden over het algemeen goed aan. Soms hebben we echter te maken met flinke pieken; er worden dan veel baby’s bijna gelijktijdig geboren. Dit betekent dat wij de zorg soms iets moeten bijstellen. Weet dat wij er hard aan werken om jullie, ook in deze omstandigheden, van goede zorg en begeleiding te voorzien en altijd rekening houden met jullie situatie.