Zorg op afstand

In zeer uitzonderlijke situaties kan het voorkomen dat de kraamverzorgende jullie (deels) begeleidt op afstand via beeldbellen. We begrijpen dat dit niet is, hoe jullie de kraamweek hadden voorgesteld, en nemen deze maatregelen ook zeker niet zomaar. Wij doen er alles aan om jullie, ook in deze tijd, zo goed mogelijk op weg te helpen en een goede start te geven.

Alleen met je baby

Voor het eerst alleen samen met je pasgeboren baby is vaak hartstikke spannend. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet.

Wat mag je verwachten

De kraamverzorgende geeft jullie (deels) zorg op afstand. Op meerdere momenten op de dag hebben jullie contact met onze ervaren kraamverzorgende via beeldbellen. De tijden spreken jullie samen af. De kraamverzorgende monitort de gezondheid van jou en je kindje, geeft voorlichting en instructies over het verzorgen van jullie baby, begeleidt bij het voeden en beantwoordt al jullie vragen. Bij korte noodzakelijke zorg draagt ze ook zorg voor de hygiëne.

Zorg op afstand via beeldbellen

Voor het beeldbellen heb je een mobiele telefoon of een tablet nodig met internet via Wi-Fi of 4G. Zorg voor een volle batterij of leg het apparaat aan de oplader en gebruik een headset. Voor het beeldbellen ontvang je van ons een link per SMS van een 0049 nummer. Je klikt de link aan op het tijdstip dat je hebt afgesproken met de kraamverzorgende, je vult je naam in, zet een vinkje bij ‘Ik aanvaard de gebruiksvoorwaarden’ en klikt op sessie starten. Je komt nu in de wachtkamer. Blijf hier wachten tot de kraamverzorgende er is.

Voorlichting en instructie

De kraamverzorgende geeft uitgebreide voorlichting en instructie, daarbij maken we bij beeldbellen gebruik van onze uitgebreide brochure en hebben we verschillende instructievideo’s geselecteerd, die je samen met de kraamverzorgende bespreekt:

Aan- en uitkleden van je baby
Veilig kruik maken
Temperatuur baby opmeten
Luier verschonen
Baby afdrogen
Baby in bad doen
Baby optillen en dragen
Bedje baby opmaken
Darmkrampjes
Flesje geven
Borstvoeding – baby aanleggen
Voedingshoudingen
Shaken Baby Syndroom

Zorgplan

De kraamverzorgende zal samen met jou (al dan niet op afstand) het zorgplan invullen. Dit is een belangrijk document, ook voor de overdracht naar de verloskundige en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Volg haar aanwijzingen en instructies daarom goed op.

Belangrijk, wanneer te bellen?

Heb jij of je baby koorts? Is de temperatuur van je baby lager dan 36,5 graden Celsius of boven 37,5 graden Celcius, heeft je baby ademhalingsproblemen of ziet grauw, ziet de baby geel, bloedt de navelstreng, verlies je teveel bloed of maak je je zorgen. Neem dan altijd even contact op met je verloskundige.

Wij hopen op jullie begrip en wensen jullie een fijne kraamweek toe. Wij doen onze uiterste best om deze zo waardevolle periode zo mooi mogelijk te maken.

Onze wereld draait om jou