14
May

Webinar ‘EHBO bij meest voorkomende ongevallen 0 – 3 jarigen’

Terug naar agenda
Online


20:00 - 21:30

Een ongelukje zit in een klein hoekje, hoe goed je ook oplet. Vooral in en rond het huis. Een pleister plakken lukt vaak wel. Maar stel dat je kind zich verbrand aan een kop hete thee, uit bed valt of zich verslikt in een hapje van een boterham? Weet jij wat te doen?

Van alle kinderen wordt de eerste hulp het meest bezocht door jonge kinderen. In deze 1,5 uur durende webinar leert een kinderarts in opleiding wat je kunt doen bij de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en peuters’, en kun je al je vragen kwijt. Na afloop krijg je toegang tot de e-learning en kun je alle behandelde onderwerpen nog een keer op je eigen tempo doornemen.

Waar gaan we het over hebben?

Je leert wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen bij kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Dit zijn:

  1. Valpartijen

De meest voorkomende oorzaak van een bezoek aan het ziekenhuis. Bijvoorbeeld kinderen die van de trap, een commode, een stoel of een speeltoestel vallen.

  1. Brandwonden

Een groot risico bij jonge kinderen. Vaak omdat ze de gevaren niet kennen. Verbranding ontstaat vaak door hete vloeistoffen zoals (kraan)water, koffie, thee of soep. Maar ook door een heet voorwerp of vlammen.

  1. Vergiftiging

Jonge kinderen zijn geneigd om alles in hun mond te stoppen. Dit kan leiden tot vergiftiging. Wat als ze medicijnen aanzien voor snoepjes, een slokje schoonmaakmiddel nemen of een hapje nemen van een paddenstoel in het bos?

  1. Verstikking en verslikking

Doordat de mondmotoriek nog niet optimaal werkt hebben jonge kinderen een hoger risico om zich te verslikken. Bij verstikking wordt de luchtpijp afgesloten. Dit komt niet altijd door voedsel, ook kleine voorwerpen kunnen de oorzaak zijn.

  1. Beknelling

Beknelling komt vaak voor bij jonge kinderen. Denk aan vingers tussen de deur in huis of bijvoorbeeld de auto.

  1. Hoge koorts en koortsstuipen

Ieder kind heeft weleens koorts, maar wat doe je bij hoge koorts en hoe herken en handel je bij een koortsstuip?

  1. Ernstige allergische reactie

Hoe merk je dat je kind een allergische reactie vertoont, en wat moet je dan doen?

Online kunnen we niet in de praktijk oefenen met reanimeren, AED, stabiele zijligging of verstikking/verslikking. Uiteraard kunnen we deze handelingen wel laten zien.

Voor wie is de webinar geschikt?

De live webinar is een eerste kennismaking met eerste hulp voor iedereen met (klein)kinderen van 0 tot en met 3 jaar en is eenvoudig vanuit huis te volgen. Na het volgen van de webinar kun je een extra praktijktraining bij Schok & Pomp volgen waarin je vaardigheden als reanimatie, AED, stabiele zijligging en verstikking/verslikking kunt oefenen.

Aanmelden en kosten

Wij organiseren de webinar op verschillende data van 20.00 – 21.30 uur. Kun je deze avonden niet? Dan is er de mogelijkheid om de herhaling van de webinar tot 48 uur na uitzending terug te kijken.

De webinar kost 15 euro (niet-cliënten betalen 25 euro).

Meld je snel en eenvoudig aan via deze link  

Bekijk de voorwaarden van onze webinars.