Webinar: Babymassage, een rustige start

Baby’s hebben een natuurlijke behoefte aan huidcontact. Het brengt je kindje ontspanning en het versterkt jullie band. Masseren is een mooie vorm en je kunt hier al mee starten in de kraamtijd: de eerste zes weken na de bevalling. Zo geef je je kindje een rustige start.

In ons webinar babymassage leer je in ruim 1,5 uur alles over de voordelen van babymassage, het helpen verwerken van prikkels en maar liefst 14 massagetechnieken die je kunt toepassen in de kraamtijd: de eerste zes weken na de geboorte. De webinar wordt gegeven door gespecialiseerd kinderverpleegkundige Milou van Luijk van La Louz. Zij is sinds 2017 werkzaam als coach rondom, zwangerschap, geboorte en ouderschap en is onder andere gecertificeerd docent babymassage. Je kunt de webinar eenvoudig vanuit huis kijken (samen met je partner) op een tijdstip dat het jou goed uitkomt (on demand) en eventueel in delen. Wij gebruiken hiervoor WebinarGeek. Na afloop ontvang je een e-book om alles nog eens terug te kijken.

Waar gaan we het over hebben?

In de eerste zes weken na de geboorte kun je al starten met het masseren van je baby zodat je je kindje een rustige start geeft. Wat komt er aan bod?

1. Voordelen van babymassage voor jou en je kindje

Een baby heeft van nature behoefte aan lichaamscontact. Dit geef je tijdens babymassage. Door liefdevolle aanraking groeit en bloeit een baby. Het brengt ontspanning en verbinding. Tegelijkertijd stimuleert het de ontwikkeling van je kindje. Het masseren van je baby kan vooral bij onrust, veel huilen of moeizaam slapen een welkom hulpmiddel zijn.

2. Help je baby de geboorte te verwerken

Een bevalling, hoe deze ook verloopt, is vaak erg overweldigend voor een baby. Daarnaast moet je baby wennen aan de nieuwe wereld om hem heen. Alle indrukken zijn nieuw en moeten worden verwerkt. Daarbij heeft elk kindje zijn of haar geboorte op een andere manier ervaren. Milou vertelt je meer over hoe een baby de bevalling ervaart en hoe jij door aanraking kan helpen dit te verwerken.

3. Massagetechnieken voor in de kraamweek

Tijdens dit webinar laat ik je 14 technieken zien, die je in de eerste zes weken na de geboorte kunt gebruiken en op welke momenten. Maar ook wat je beter nog niet kunt doen. Ook krijg je tips om darmkrampjes te voorkomen en je kindje lekker te laten slapen.

Uiteraard is er ook gelegenheid om al je vragen te stellen. Na afloop krijg je een e-book met tips en oefeningen, zodat je daarna zelf aan de slag kunt.

Kosten en aanmelden

We hebben een introductieprijs van €9,95 voor cliënten* van Kraamzorg de Eilanden (niet-cliënten betalen € 19,95).

Klik hier om je aan te melden: https://kraamzorg-de-eilanden.webinargeek.com/babymassage-een-rustige-start en kijk hier voor de voorwaarden van onze webinars.

* Je vindt de kortingscode in de digitale bevestiging van je inschrijving voor onze kraamzorg. Heb je je voor 17 juni 2020 ingeschreven of kun je de bevestiging niet vinden? Geen probleem! Stuur ons dan een e-mail met je achternaam en je geboortedatum naar info@kraameiland.nl dan sturen wij je de kortingscode zo snel mogelijk toe.

Een rustige start met baby massage